Slavoj Ratboř v roce 2018

16.11.2018 09:22
"V první polovině roku 2018 působily ve Slavoji týmy starších žáků a mužů. Pro starší žáky Slavoje skončila sezóna obrovským úspěchem. Tým, který se pod vedením trenéra Josefa Bence několik let budoval, dospěl v této sezóně ke svému vrcholu. Celou soutěží prošel bez ztráty jediného bodu. Získal tedy 72 bodů a ve 24 odehraných zápasech dosáhl impozantního skóre 268:15. To je vynikající průměr 11,1 gólu za zápas. V žádném jiném středočeském okrese nehrál v sezóně 2017-2018 mezi staršími žáky tým, který by nastřílel víc gólů. Trenéra, jeho pomocníky i všechny rodiče těšila také skutečnost, že kluci předváděli pěkný fotbal a ve většině zápasů si vypracovali mnoho dalších šancí, takže gólů mohlo být i mnohem víc. Kluci tak po 41 letech navázali na své předchůdce, kteří pod vedením trenérů Jindry Svobody ml., Karla Uxy a Romana Hrušky vyhráli okresní přebor v sezóně 1976-1977. Oba tyto velké úspěchy spojuje osoba Josefa Bence, který k prvnímu přispěl jako hráč na hřišti a o druhý se zasloužil jako trenér. V létě tým starších žáků z věkových důvodů opustilo několik velmi dobrých hráčů. Protože sami bychom mohli pokračovat jen těžko, bylo dohodnuto spojení se staršími žáky SK Bečváry. Spojený tým znovu podává dobré výkony a po půlce nové sezóny je opět v čele tabulky s jedinou porážkou.
Muži Slavoje hrají III. třídu. Na jaře měly jejich výkony kolísavou úroveň, což se projevilo konečným 6. místem.  Takový výsledek určitě neodpovídal možnostem mužstva. To se ukazuje v nové sezóně, která našim hráčům vychází o poznání lépe.  Řada zápasů se jim vydařila. Diváci viděli pěkné branky a řadu vítězství. Po podzimu se muži Slavoje nacházejí v popředí tabulky s malou ztrátou na první místo. Pokud budou ve zlepšené hře pokračovat, mohli by pomýšlet i na případný postup.
Od nové sezóny 2018-2019 má Slavoj po dlouhé době také tým dorostenců. Vznikl spojením s dorostenci FK Červené Pečky. Z naší strany jej tvoří hráči, kteří už kategorii starších žáků přerostli a několik dalších hrajících současně za oba týmy. K návratu jsme kromě toho přemluvili několik kluků, kteří za Slavoj v minulosti hráli a mezitím se věnovali jiným sportům. Úplně nově vytvořenému mužstvu se nevede vůbec špatně. Po podzimní části soutěže je na pátém místě. Tým před sebou může mít dobrou perspektivu, protože velká většina jeho členů v něm bude moci hrát i v příštích letech.
Letošní velké sucho se během léta negativně podepsalo na stavu našeho hřiště. Názorně tak vyvstal problém jeho nedostatečného zavlažování. Jeho řešení momentálně stojí před vedením oddílu jako nejnaléhavější úkol.
Celkově lze říci, že Slavoj Ratboř za sebou má poměrně úspěšný rok 2018. Všem jeho týmům se v současnosti docela daří a obci dělají dobré jméno."
Jan Dobeš