ROZHOVOR SE ZRANĚNÝM HRÁČEM „A“ MUŽSTVA ZBYŇKEM GEMBICZKIM

18.09.2012 21:23

A

 
SISI:  Jak hodnotíš sobotní zápas v Třebovli?
ZG: Úvod utkání se nám vůbec nepovedl. V 9 minutě, kdy nám soupeř vstřelil po rychlém brejku a následném rohu gól, který zaváněl ofsajdem, bohužel rozhodčí nezvedl praporek a gól byl uznán. V nastavené minutě 1. poločasu po rohovém kopu skóroval Jarda Skopec. Do 2. poločasu jsme vstoupili s úplně jiným týmem, kluci začali hrát výbornej fotbal, začali kombinovat a snažili se to zlomit v náš prospěch. Ze začátku 2. poločasu skóroval po rychlém brejku Láďa Brtník. Soupeř tam měl náznaky šancí, ale my jsme v 2. poločase byli lepším týmem. Ke konci zápasu šel sám Péťa Dolejšů na gólmana a před vápnem byl stažen domácím obráncem. Po tomto faulu měla rozhodně být vytasena červená karta pro domácího obránce, ale rozhodčí tak neučinil, dal pouze žlutou. Lavičku i hráče na hřišti to velice rozlítilo. Míra Dolejšů to nesl velmi špatně, museli jsme ho trošku uklidňovat. Z následujícího přímýho kopu, který zahrával Víťa Švarc, propálil míč kolem zdi. Byla to velmi pěkná rána. Výhra byla podle mě určitě zasloužená.
 
SISI: Na čem by měli hráči podle tebe ještě zapracovat?
ZG: Tak určitě tady je otázka fyzičky, ta by 100% mohla bejt lepší. Je to vidět i z toho, jak kluci chodí na tréninky. Určitě fyzička, důraznost, přihrávky a kombinace během hry a určitě roztahování hry během zápasů. Využívat lajny a snažit se to vrátit přes ty krajní záložníky více dopředu.
 
SISI: A kdy už konečně nastoupíš ty?
ZG: S trenérem jsme dohodnutý, že při zápase se Sadskou si půjdu sednout na lavičku. Do hry zasáhnu možná příští týden, možná za 14 dní, ale určitě chci nastoupit co nejdřív, protože ten fotbal mi už chybí, svrběj mě nohy a potřebuju to k životu, protože fotbal já prostě miluju.
 

B

 
SISI: A teď k nedělnímu zápasu v Libodřicích. I přesto, že Ratboř vedla 1:0, nakonec poprvé v této sezóně prohrála. Co na to říkáš?
ZG: Jelikož jsem fanouškem ratbořského fotbalu, tak bych to řekl tak, že jsem byl zklamaný. Ratboř byla jasně lepší. Celý 1. poločas ovládala hru, vedla 1:0, měla tři, čtyři, možná pět vyložených šancí, které nebyly proměněny. Jediný gól dával Láďa Brtník. Domácí pouze hráli na brejky, nakopávali balóny a myslím si, že závěr Ratboř vůbec nezvládla, dostala gól z rychlého brejku na 2:1 a posléze ještě z penalty na 3:1. Ratboř mohla v 2. poločase otočit zápas, měla 3 vyložené šance, které bohužel neproměnila a jak říkám, z tohoto zápasu jsem byl velmi smutný.
 
SISI: V čem si myslíš, že hráči Ratboře udělali chybu a v čem byly Libodřice lepší?
ZG: Tak kluci určitě udělali chybu v tom, že neproměnili ty svoje šance v 1. poločase a zápas mohl být víceméně rozhodnutý. Podle mě mohl zápas dopadnout vysokým skórem. Bohužel se tak nestalo. Je to škoda…Libodřice byly lepší v koncovce akcí. Měly nějakých 6 šancí z toho 2 uhasil gólman Ratboře Míšek, ale dva brejky stejně proměnily. Penalta, tak ta by se dávat měla a tu samozřejmě domácí hráč proměnil. Stav byl 3:1.
 
SISI: Přibyli nám do mužstev noví hráči. Co si o nich myslíš?
ZG: Tak do „A“ mužstva nám přibyli 2 noví hráči – Jirka Čmugr, který je zkušený hráč, snaží se a bojuje. Je škoda, že mu tam nepadaj góly, ale jeho čas určitě přijde, je to kvalitní hráč. Michal Stolárik je 20-ti letý hráč. Hrál v Týnci nad Labem. Určitě časem, až se zapracuje do týmu, tak si bude jistější. Techniku má, rychlost má. Myslím si, že bude dobrým a platným hráčem pro Ratboř. Do „B“ týmu nám přišel Lukáš Sova. Je to 17-ti letý hráč. Potřebuje určitě zapracovat na fyzičce. Ale je vidět, že ho fotbal baví, chce ho hrát, tak určitě na sobě bude makat. Vrátil se nám mladý hráč Josef Alfoldi. Tento kluk je hodně rychlej, když zapracuje na technice a nebude tolik zbrklej, tak bude určitě dobrým hráčem a nesmí se bát hlavičkovat. Musí se snažit hrát pro mužstvo. Každý hráč, co hraje v Ratboři, musí hrát srdíčkem a mít Ratboř rád, aby tady mohl vůbec nastupovat.
 
SISI: Mockrát Ti děkujeme za příjemný rozhovor a snad někdy příště...
ZG: Nemáte zač. Další rozhovor bude klidně možný, nějak se dohodneme, dáme kafíčko, cigaretku, pivíčko, klobásku. Můžeme si o tom zápase pohovořit a určitě se rád s vámi opět uvidím.