Ratboř nadále překvapuje. Porazila lídra soutěže

07.10.2012 13:23

Ostrá – Ratboř 1:3

Ostrá – Jestliže se ptáte, kdo je největším překvapeném fotbalové I. B třídy skupiny C, tak je to určitě Ratboř. Ta si v soutěži nepočíná jako nezkušený nováček, ale jako velký mazák. Naposledy to ukázala v sobotu, kdy zvítězila na půdě lídra soutěže.

„Domácí začali od první minuty velkým náporem, který jsme ubránili díky několika skvělými zákroky brankáře Lebedy. Pak jsme udeřili krásnou střelou Chábery pod břevno a ujali jsme se vedení 1:0. Poté nás domácí opět zatlačili, ale my kvalitní hrou a disciplínou všech hráčů na hřišti výsledek ubránili," uvedl trenér Ratboře Vladimír Pěkný.
„Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že budeme pokračovat dále v celoplošném napadání protihráčů a čekat na brejky. Což se nám povedlo po hodině hry. Po faulu na Cháberu jsme kopali trestný kop a Hošek z 28 metrů neminul a vedli jsme 2:0. Vedení jsme potvrdili v 79. minutě třetím gólem Jirky Čmugra, který si krásně přehodil brankáře. Zběsilý nástup domácích vyústil devět minut před koncem z pokutového kopu, který proměnil Dozorec. Z naší strany šlo o zbytečný faul. Domácí se již do konce zápasu na nic nebezpečného nezmohli. Utkání jsme dovedli do vítězného konce bez větších obtíží," konstatoval Pěkný.
„Dnes jsme předvedli výkon, za který musím klukům poděkovat. Odvedli vzorný, disciplinovaný výkon. Vyhrát na půdě soupeře, který je na prvním místě tabulky, je skvělé. Musím ještě vyzdvihnout výkon brankáře Michala Lebedy," dodal Pěkný.
Branky: 81. Dozorec z PK – 25. Chábera, 60. Hošek, 79. Čmugr. Rozhodčí: Šmídr. ŽK: 2:4. Diváci: 100. Poločas: 0:1.
Ratboř: Lebeda – Skopec, Kemza, Hošek, Hovorka (75. Čmugr) – M. Dolejš, P. Dolejš, Švarc, Gembiczki (50. Chvalovský) – Chábera, Brtník.