Okresní derby rozhodl z penalty Petr Dolejš

04.11.2012 21:30

Tuchoraz - Ratboř 1:2

Fotky: https://kolinsky.denik.cz/galerie/ko-fotbal-tuchorazratbor.html

Tuchoraz - Derby kolínských účastníků I.B třídy skupiny C nadídlo fotbal velice slušné úrovně. A k celkově vydařenému fotbalovému představení přispěl také přesným výkonem rozhodčí Myška.

 

Utkání nemělo vyloženého favorita, obě mužstva dosud nasbírala po sedmnácti bodech. Domácí na vlastním hřišti neradi ztrácí, hosté z pěti vítězství dosáhli dvou venku. Lépe vstoupila do utkání Ratboř. Hráči dobře kombinovali, byli častěji na polovině domácích, do zakončení se ale příliš neprosazovali.
Tuchoraz se zahřívala déle, postupně ale převzala otěže a první poločas vyhrála nejen na branky, ale i na pomyslné body. Jak se ukázalo po přestávce, za neproměněné šance domácí zaplatili bodovou ztrátou, protože se do gólových příležitostí už tak často nedostávali. Naopak se více ke slovu dostávali hosté, zejména po vyrovnávací brance byli domácí jako opaření. S blížícím se koncem se Tuchoraz snažila o zvrat. Jenže se nedařila dobrá finální nahrávka, Nekolný se snažil pálit z dálky, tentokrát ale neobul ty správné kopačky. Hosté tak logicky měli v útoku více prostoru a Macho uchránil domácí od větší pohromy.
„Myslím si, že na výsledku se podepsalo naše tragické zakončení. Těžko se hraje, když nedokážeme proměnit šance, jaké jsme dnes měli. To dnes asi rozhodlo, hosté byli v tomto směru šťastnější," viděl příčinu prohry tuchorazský trenér David Tichý.
„Začali jsme dobře, jenže nedali dvě gólovky. Potom nás domácí přehrávali a po naší chybě dali branku. O přestávce jsme si museli všechno vyříkat. Začali jsme hrát, přišly šance a dvě branky. Musím přiznat, že druhá byla se štěstím, pomohl nám k ní stoper domácích. Ti se potom do žádného většího závěrečného tlaku už nedostali. S výsledkem jsem samozřejmě spokojený," řekl po utkání trenér Ratboře Vladimír Pěkný.

 

Jak šly minuty
4.  První branková příležitost. Do slibné gólové šance se dostal M. Dolejš, ale místo zakončení volí přihrávku na spoluhráče v ofsajdovém postavení. Z rychlého protiútoku je podobná situace na druhé straně, Nekolného přihrávka nachází Rozumného v ofsajdu. A stejná situace se opakovala ještě několikrát, jen na konci se Rozumný střídal s Pazdercem.
17. Branková šance domácích. Z pravého křídla centruje na neobsazeného Pazderce Franek, střela hlavou letí nad branku.
27. Pazderec vyzrál na půlící čáře na ofsajdovou past, v samostatném úniku ale ztroskotal na Míškovi.
33. V dobré příležitosti se ocitá Chábera, snaží se o technickou střelu, míč těsně míjí levou tyč Machovy branky.
40. Spolupráce Rozumného s Pazdercem, posledně jmenovaný si znovu láme zuby na Míškovi.
45. Ratboř ztrácí balon ve středu hřiště, míče se zmocnil Nekolný a ideálně poslal do úniku Rozumného. Na jeho lišácký dloubák si Míšek jenom lehce sáhl – 1:0.
49. Po několikáté zafungovala osa Nekolný – Pazderec, na poslední chvíli hasil obětavým zákrokem Kemza.
56. Sólo přes celé hřiště předvedl Chábera, na důraznější zakončení už mu ale scházelo více sil.
67. Nekolný zahrává přímý kop, dlouhý centr nachází ve vápně Pazderce, kterému se ale v pádu dopravit míč do branky nepovedlo.
69. Nepřesnost domácích a ztráta míče, Gembiczki prošel od poloviny hřiště a z hranice pokutového území nedal střelou do šibenice Machovi šanci – 1:1.
72. Nekolný zkouší z přímého kopu pozornost Míška, ten vyráží míč na roh.
74. P. Dolejš dostal přesný oblouček mezi obránce, jeho střelu zhruba ze vzdálenosti penaltové značky  Macho špičkami prstů odvrací na roh.
78. Trnka vybojoval ve vlastním pokutovém území míč, aby o něj vzápětí lehkovážně přišel. A volil nejhorší možnost, nedovolený zákrok na Gembiczkého. K penaltě se postavil P. Dolejš – 2:1.
84. Rozhodnout odmítá Brtník, míč po jeho střele končí vedle branky.
89. Druhá hrubka Trnky. V pozici posledního muže sestavy se nechá přeskočit míčem. Ani tentokrát ale Brtník sám před Machem pojistku nedává.
90 (+1) A stejně se mu vede společně s Gembiczkim v poslední nebezpečné akci utkání.
Branky: 45. Rozumný – 69. Gembiczki, 78. P. Dolejš z PK. Rozhodčí: Myška. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Ratboř: Míšek – Skopec, Kemza, Hošek, Hovorka (46. Chvalovský) – M. Dolejš (87. Stolárik) P. Dolejš, Švarc, Gembiczki – Chábera (58. Čmugr), Brtník.