Ratboř zlomila černou sérii. V derby porazila Tuchoraz

02.06.2013 17:46

Ratboř A - Tuchoraz 3:1

Fotky: https://kolinsky.denik.cz/galerie/ko-fotbal-ratbortuchoraz.html

Ratboř – Fotbalisté Ratboře se na jaře výsledkově trápili. Deset kol nedokázali vyhrát. Černou sérii zlomili až proti Tuchorazi. V okresním derby v nejnižší krajské soutěži sice po první půli prohrávali, ale po změně stran během pěti minut rozhodli o třech bodech.

První poločas jsme měli dvě gólovky, které jsme neproměnili. Pak přišel dlouhý nákop a hned jsme inkasovali. První poločas se nám nepovedl. Hlavně přihrávkami, měli jsme i špatný pohyb a hra byla bez nápadu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že to musíme zvrátit, protože jsme potřebovali nutně tři body. Víc jsme bojovali a vstřelili tři góly. S výsledkem jsem spokojený," uvedl trenér Ratboře Vladimír Pěkný.

„Bylo to tradiční derby. První poločas byly šance na obou stranách. My nedali tři šance a ještě nastřelili břevno. Soupeř taky nedal dvě tutovky a dal tyčku. Nám se ale nakonec podařilo vstřelit gól a řekl bych, že první půle byla z naší strany dobrá. Po přestávce jsme nepokryli hráče a dostali takový dva smolný góly. Pak jsme na to už nedokázali odpovědět. Když jsme dostali třetí, bylo hotovo. Po první půli, kdy jsme vedli, tak je to určitě zklamání," přiznal trenér Tuchorazi David Tichý.

Jak šly minuty
8. Hosté měli lepší vstup do utkání. Martinec vyslal na zteč Pazderce, před ním však dobře zasáhl brankář Jeřábek. Vyběhl, zmenšil mu střelecký úhel a míč vyrazil do bezpečí.
10. Domácí se poprvé přihlásili o slovo. Švarc poslal do vápna pěkně načechraný míč, hostující obrana situaci podcenila, ale nikým nekrytý Hošek nezamířil hlavou přesně. Přitom měl úplně otevřenou bránu.
11. Tuchoraz kontrovala. Brankář Macho poslal dlouhý výkop na polovinu soupeře, obrana Ratboře zaspala a do šance se řítil Pazderec. Jeřábek byl opět proti. Míč nohou vyrazil.
15. Bylo to jako na houpačce. Nyní měli zase šanci domácí. Kemza našel dlouhým pasem Lukáše Fedora, který se snažil obstřelit Macha. Sice se mu to podařilo, míč ale skončil na tyči.
22. Konstrukci branky orazítkoval na druhé straně i Martinec. Jeho pokus z poměrně velké dálky skončil na břevně.
25. Lukáš Fedor si narazil míč s Petrem Dolejšem, jeho slabý pokus „béčkovou" levou Macho pohodlně lapil.
30. Ve čtvrté dobré příležitosti se hosté již nemýlili. Martinec předvedl na levé straně dravý průnik, přehnal se přes Skopce, ve vápně se ještě zbavil dotírajícího Hoška a prostřelil Jeřábka – 0:1.
53. Ratboř posílila ofenzivu Brtníkem a ten se hned uvedl. Jeho pohotová otočka ale brankou ještě neskončila.
60. Z hranice vápna to zkoušel Chábera, jeho pokus slabší levou nohou nemohl Macha výrazněji zaskočit.
63. Domácí se konečně dočkali. Karkoš vydláždil pěknou českou uličku pro Cháberu, který z úhlu zaskočil Macha. Ten čekal centr, jenomže ratbořský útočník mu poslal míč na přední tyč – 1:1.
65. Zanedlouho byl domácí útočník Chábera opět při klíčové situaci. Jeho pokus přímo z rohového kopu stačil ještě na poslední chvíli Macho vyplácnout, jenomže pouze před sebe, kde stál připravený Brtník – 2:1.
68. Nováček soutěže zakončil skvělou pasáž další brankou. Skvěle hrající Lukáš Fedor upláchl po lajně, ve vápně našel Hoška, který již uklidil míč do sítě – 3:1.

72. Za svůj parádní výkon se mohl dočkat i Lukáš Fedor, radost mu ale překazil Marek Šulc, který míč směřující do brány vykopl těsně před brankovou čárou.
75. Poslední ošemetná situace před jednou z branek. Zatímco v průběhu druhé půle předchozí dva pokusy hráčů hostů skončily mimo, hlavička Hoška po přesném centru Lukáše Fedora si našla cestu mezi tři tyče. Macho byl ale připraven.

Branky: 63. Chábera, 65. Brtník, 68. Hošek – 30. Martinec. Rozhodčí: Šmejkal. ŽK: 0:0. Diváci: 25. Poločas: 0:1.
Ratboř: Jeřábek – Skopec, Kemza, Hošek, Karkoš – Hovorka (50. Brtník), P. Dolejš, Švarc, M. Dolejš – Chábera (66. Vančura), L. Fedor.
Tuchoraz: Macho – Prokeš, Trnka, J. Černý, M. Šulc – Franek (68. P. Šulc), Novák, T. Černý, Martinec – Pazderec, Vostrovský.