Ratboř opět získala tři body

08.09.2015 15:17

Ratboř - Plaňany 2:1

„Ve velmi větrném počasí jsme doma hostili nováčka soutěže z Plaňan. Hosté v první půli hráli po větru a byli lepším týmem. Jejich tři vyložené šance však skončily na rukavicích Jeřábka. Z té nejméně nápadné akce jsme bohuželi inkasovali. Nejednalo se ani o šanci. Plaňany zahrávaly standardku kousek za půlicí čárou a dlouhý nakopnutý míč po teči propadl až do naší branky. Nám se naštěstí těsně před poločasem podařilo srovnat zásluhou Dolejše, který zakončoval na zadní tyči standardní situaci zahranou Švarcem. Ve druhé půli jsme měli větrnou výhodu na svých kopačkách my a bylo to znát. Vytvořili jsme si pár zajímavých příležitostí. Brankou skončil střílený rohový kop Švarce. Hosty jsme ve druhé půli již do žádné stoprocentní šance nepustili, a tak jsme se mohli radovat ze zisku tří bodů," uvedl trenér Ratboře Vladimír Pěkný.
„Do zápasu jsme vkročili aktivně a vytvořili jsme si během prvních třiceti minut pět vyložených šancí. Bohužel jsme z nich vytěžili pouze jednu branku . Domácí vyrovnali po standardní situaci, což byla jejich jediná šance za první poločas. Ve druhém se domácí zlepšili a po rohu vyrovnali. Jak naši hráči, tak i diváci tvrdili, že dírou v boku. Měla 1 metr v průměru. No a potom jsme se již k brance domácích prakticky nedostali. Byla to trpká a poučná neděle pro náš tým," podotkl trenér Plaňan Tomáš Kučera.
Branky: 42. P. Dolejš, 66. Švarc – 12. Nágl. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 2:5. Diváci: 60. Poločas: 1:1.
Ratboř: Jeřábek – M. Adámek, Vančura (25. Vondráček), Skopec, Dolejš – J. Adámek, Dvořák, Švarc, Stráník (90. Hovorka) – Kopecký (70. Gembiczki), Vohnický.
Plaňany: Hradecký – Bug, Bercík, M. Freund, Kruliš (72. Češner) – Debnár (55. Mbemba), Vinš, Kozdera, Švehla, Nágl – Proskočil

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/okres-jediny-cesky-brod-zustal-neporazeny-20150908.html