První výhra v nové sezoně

02.09.2015 15:37

Libodřice - Ratboř 1:3

Foto ze zápasu Nučice - Ratboř

„Po slušném výkonu v Kouřimi jsme chtěli doma potvrdit naši výkonnost. Navíc, když Ratboř v minulém kole tak ostudně doma prohrála, si pravděpodobně všichni mysleli, že zisk tří bodů nebude problém. Hned v 6. minutě utkání jsme odmítli otevření skóre, a to když Hrstka neproměnil brejk. Následně naše hra, pohyb, přesnost a nasazení úplně zmizelo. Hráči Ratboře toho plně využili. Při prvním gólu si dával Hrodek přednost s Kolářem, oba se srazili a pro hostujícího útočníka nebyl problém poslat míč do prázdné branky. Zanedlouho po nepřesné rozehrávce hosté využili okénko v naší obraně a po závaru vstřelili pomocí teče svůj druhý gól. Pak ještě další dva jasné góly dokázal Kolář vytlačit z brankové čáry. Přeskupili jsme obranu a hra se vyrovnala. 
V přestávce jsme si vytkli naše chyby a chtěli zápas otočit. Hrstka opět neproměnil samostatný nájezd a po nedůrazu na druhé straně přišel trest, kdy Gembiczki unikl po naší pravé straně a naservíroval míč na penaltu, kde Vohnický už věděl, co má dělat. Přestože nám někteří vlastní fanoušci spílali, tak jsem rád, že kluci to nezabalili a hráli až do konce. Hosté polevili a my se více tlačili do šancí. Bohužel náš nemastný výkon v tomto zápase v 81. minutě zpečetil neproměněnou penaltou Batelka. V závěru jsme sice přeci jen vstřelili zasloužený gól, ale díky chybám v prvním poločase to dnes na výhru nebylo," přiznal trenér Libodřic Michal Škopek.
„Ve druhém kole jsme chtěli odčinit debakl z prvního zápasu. Začali jsme dobře. Již ve třicáté sekundě utkání pálil do tyče Dvořák. Poté jsme ze dvou jasných šancí nedokázali skórovat. I domácí si vytvořili stoprocentní příležitost, kterou neproměnili. V           15. minutě po nedorozumění libodřické obrany pohodlně do prázdné branky otevřel účet zápasu Gembiczki. Do konce poločasu jsme měli ještě několik šancí, především aktivní Vohnický. Bohužel jsme proměnili pouze jednu, když se svou slabší levou nohou prosadil Dvořák. Ošemetné dvoubrankové vedení jsme chtěli navýšit, což se nám povedlo hned zkraje poločasu, kdy se krásně z voleje trefil Vohnický. Po třetí brance jsme podlehli uspokojení a přestali hrát. Libodřice věděly, že utkání již těžko otočí, tak nás chtěly alespoň co nejvíce pokopat. Vytvořily si pár šancí, tou největší byla neproměněná penalta. V samém závěru korigovaly po samostatném úniku Hrstky na 1:3. Mrzí mne, že jsme nedokázali udržet nulu. Jinak s výkonem, především v první půli, jsem spokojen. Jen by to ještě chtělo být produktivnější, příště by nás řada promarněných šancí mohla mrzet," byl po utkání spokojen trenér Ratboře Vladimír Pěkný.
Branky: 86. Hrstka – 15. Gembiczki, 26. Dvořák, 49. Vohnický. Rozhodčí: Sedláček. ŽK: 2:3. Diváci: 120. Poločas: 0:2.
Libodřice: Kolář – M. Šafránek, Batelka, Hrodek, M. Škopek (61. F. Šafránek) – Adámek (76. P. Škopek), Heverle, Müller, Hovorka (61. Pohanka) – Němec, Hrstka.
Ratboř: Jeřábek – Skopec, Kemza (51. J. Adámek), Vančura, M. Adámek – Dolejš, Dvořák, Švarc, Gembiczki (70. Vondráček) – Kopecký (90. Sova), Vohnický.

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/tri-tymy-jeste-neztratily-ani-bod-20150901.html