Derby poražených zvládla lépe Ratboř

02.09.2013 19:49

Býchory - Ratboř A 0:2

Býchory - První vzájemné měření sil kolínských účastníků I.B třídy skupiny C svedlo dohromady mužstva, která do soutěže vstoupila na hřištích soupeřů porážkami.

 

Body z derby pro sebe nakonec ukořistila Ratboř, definitivní tečka přišla až v nastaveném čase. Rozhodnout mohla ale mnohem dřív. Pro Cháberu byl ale problém trefit prostor branky a Karkoše po přestávce vychytal Černý. Radost z vítězství zkalila červená karta, která přišla už po závěrečném hvizdu.
„Myslím si, že v prvním poločase nás domácí nijak neohrozili, poločas se nám opravdu vydařil. Vycítili jsme šanci na vítězství, jen se nám nedařilo přidat branku. Možná se také projevilo to, že jsme se strachovali o výsledek a domácí převzali otěže a zatlačili nás. Zvládli jsem to ale a v nastavení jsme se dočkali druhé branky. Jsem spokojený, po úvodním debaklu jsem předvedli dobrý výkon a hráčům děkuji," řekl po utkání trenér Ratboře Vladimír Pěkný.
„Prospali jsme první poločas, hráli jsme hodně špatně. Tím, že jsme dovolili soupeři jít do vedení, jsme vlastně určili další průběh utkání, který se od toho odvíjel. Druhou polovinu jsme se zvedli, ale v koncovce to bylo bezzubé," uvedl gólman Býchor Jiří Černý.
A měl pravdu. Za celý zápas Býchory nedokázaly vážněji střelecky ohrozit soupeřovu branku, vlastně se mezi tři tyče vůbec netrefily. V největší šanci byl snad Koubek, hlavou ale mířil vedle.
„Vítězství hostů je asi zasloužené. Druhá půle přinesla sice zlepšený výkon, na změnu stavu to ale nebylo," uzavřel Jiří Černý.
Branky: 9. Chábera, 90 (+4). Vohnický. Rozhodčí: Šafránek. ŽK: 0:3. ČK: Skopec (R) po ukončení utkání. Diváci: 70. Poločas: 0:1.
Býchory: Černý – Pošík (50. Vyhnánek), Jirkovský, P. Kedršt, Chvalovský – Funda, M. Kedršt, Mokrý, Zach (60. Koubek), Mojžíš – Klimeš.
Ratboř: Lebeda – Skopec, Hošek, Kemza, M. Dolejš – Langr, Švarc, P. Dolejš, Karkoš – Chábera (78. Stráník), Vohnický.