Býchory se vzdalují od sestupových vod

01.05.2013 21:14

Býchory - Ratboř A 2:1

Býchory - Měli skvělý začátek, dostali se do vedení, jenomže pak o něj přišli a nakoneci o body. V dohrávce prvního jarního kola fotbalové I.B třídy prohráli fotbalisté Ratboře na půdě Býchor 1:2. Ty v letošní sezoně získaly ze vzájemných zápasů čtyři body a postupně se vzdalují od sestupových vod.

„Dá se říct, že jsme byli celý zápas lepší. Jenomže se v poslední době potýkáme  s koncovkou," přiznal brankář Býchor Jiří Černý.
„Na začátku jsme měli tři gólovky, které jsme neproměnili a pak jsme z nevinné akce dostali branku. Trošku jsme znervózněli, naštěstí se nám podařilo do poločasu vyrovnat. Kdybychom trošku zlepšili důraz v koncovce, tak jsme minimálně pět gólů dali. Ale i tohle vítězství je důležité, protože se vzdalujeme od sestupových vod," dodal Černý.
„Začali jsme docela obstojně. A asi po čtvrt hodině hry jsme se dostali do vedení. Po gólu jsme ale trochu vyklidili pozice a domácí měli víc ze hry. Ale hráli jenom po vápno. Bohužel po naší chybě vyrovnal Kedršt. Do druhé půle jsme nastoupili s tím, že to buďto otočíme, nebo aspoň udržíme.  Dařilo se nám to do 70. minuty, kdy jsme po trestném kopu dostali branku. Přestože jsme měli snahu vyrovnat, do žádné šance jsme se nedostali. Domácí z tohoto pohledu vyhráli zaslouženě," uznal trenér Ratboře Vladimír Pěkný.
„Musím ale říct, že jsme opět hráli v kombinované sestavě. Bez některých našich klíčových hráčů budeme těžko bodovat," dodal Pěkný.
Branky: 38. M. Kedršt, 70. Funda - 16. Karkoš. Rozhodčí: Šafránek. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 1:1.
Býchory: Černý –  Funda, Jirkovský, P. Kedršt, Chvalovský – Vyhnánek (75. Zach), M. Chlumský, P. Chlumský, M. Kedršt (60. Mojžíš) – Tichý, Koubek.
Ratboř: Lebeda – Skopec, Kemza (75. Jeřábek), Souček, Hovorka – T. Fedor, L. Fedor, Švarc, Karkoš – Vaněk (60. M. Dolejš), Chábera (46. Hošek)